Avocat pentru contestatia la executarea silita – Contestatia la executarea silita conform Codului de procedura fiscala

In materia executarii silite, indeplinirea profesiei de avocat trebuie sa fie caracterizata prin acte prompte, oportune, dar si prin stabilirea unei relatii avocat-client in care informarea cu privire la stadiul si desfasurarea cazului sa ocupe un loc primar.

In cazul in care va regasiti intr-un raport juridic conflictual privind executarea silita, este bine sa cunoasteti ca executarea silita in materie fiscala comporta anumite particularitati, dar si ca intreaga procedura se completeaza, acolo unde este cazul, cu normele cadru stabilite prin Codul de procedura civila.

Tocmai de aceea, pentru apararea drepturilor si intereselor dumneavoastra legitime, recomandam a se apela la serviciile unui avocat – care, printre altele, pot fi de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica – servicii menite a va creste in mod semnificativ posibilitatea de solutinare in mod favorabil, just si echitabil conflictul in care va regasiti.

Redam mai jos art. 260 si 261 din Codul de procedura fiscala, articole in a caror incadrare trebuie verificata initial, atunci cand se doreste contestarea unei executari silite.

Art. 260 Contestatia la executarea silita:

(1)Persoanele interesate pot face contestatie impotriva oricarui act de executare efectuat cu incalcarea prezentului cod de catre organele de executare silita, precum si in cazul in care aceste organe refuza sa indeplineasca un act de executare in conditiile legii.

(2)Dispozitiile privind suspendrea provizorie a executarii silite prevazute de Codul de procedura civila, republicat, nu sunt aplicabile.

(2)Contestarea poate fi facuta si impotriva titlului executoriu in temeiul caruia a fost pornita executarea, in cazul in care acest titlu nu este o hotarare data de o instant judecatoreasca sau de alt organ jurisdictional si daca pentru contestarea lui nu exista o alta procedura prevazuta de leg.

(4)Contestatia se introduce la instanta judecatoreasca competenta si se judeca in procedura de urgenta.

Art. 261 Termen de contestare

(1)Contestatia se poate face in termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data cand:

(a)Contestatorul a luat la cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care le contesta, din comunicarea somatiei sau din alta instiintare primita, ori in lipsa acestora, cu ocazia efectuarii executarii silite sau in alt mod.

(b)Contestatorul a luat la cunostinta potrvit lit. a), de refuzul organului de executare silita pentru a indeplini un act de executare

(c)Cel interest a luat la cunostinta potrivit lit. a de eliberare sau distribuirea sumelor pe care le conteta.

(2)Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept rel asupra bunului urmarit poate fi introdusa cel mai tarziu in termen de 15 zile dupa efectuarea executarii.

(3)Neintroducerea contestatiei in termenul prevazut la alin. (2) nu il impiedica pe cel de-al treilea sa isi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, potrivit dreptului comun.

CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art