Cale unei actiuni in justitie – unica sansa (pentru moment) de recuperare a taxei auto

Art. 110 TFUE prevede ca: niciun stat membru nu aplica, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele care se aplica, direct sau indirect, produselor nationale similare.

De asemenea, nici un stat membru nu aplica produselor altor state membre impozite interne de natura sa protejeze indirect alte sectoare de productie.

Una dintre primele manifestari jurisprudentiale in sensul intelegerii integrale a contextului art. 110 TFUE a fost Curtea de Apel Timisoara, care in solutionarea unei spete refertioare la taxele auto a retinut ca articolul 110 TFUE trebuie sa fie interpretat in sensul ca se opune ca un stat membru sa instituie o taxa de poluare aplicata autovehiculelor primei lor inmatriculari in acest stat membru, daca regimul acestei masuri fiscale este astfel stabilit incat descurajeaza punerea in circulatie, in statul membru mentionat, a unor vehicule de ocazie cumparate in alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie cu aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala.

In contextul legislativ actual, singura sansa de recuperare a taxei auto se regaseste in promovarea unei actiuni in justitie, justitiabilii putand solicita atat obligarea la restituirea sumei deja achitate, cat si dobanzi legaje si recuperarea cheltuielilor de judecata.

Pentru o buna administrare a cauzei dumneavoastra, puteti apela la serviciile unui avocat cu experienta in recuperarea taxei auto, servicii ce se pot materializa prin consultanta juridica, asistenta juridica si/sau reprezentare juridica.

CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art